ماست – ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد

می تونیم برای بهتر شدن ماست موسیر، ماست رو قبل از استفاده کیسه کنیم. شب قبل موسیرها رو توی آب خیس می کنیم و می ذاریم تا روز بعد نرم بشه. اگر به دنبال گزینههای سالم هستید، بهتر است قبل از خرید، برچسب مواد غذایی را بررسی کنید. وجود فلاونوئید ها در این ماده غذایی تاثیر مثبتی بر جلوگیری از بروز این مشکلات را دارد. اگر برنامۀ غذایی خاص، به قصد لاغری دارید می توانید این گیاه را در آن جای دهید. در ادامه قصد داریم به خواص آن بپردازیم. جزء بعدی چربی شیر که به آن دُهنیت می گویند و طبع گرم و خشک دارد. ماست و موسیر حاوی ویتامین های A و C، کلسیم، منیزیم، فسفر، فولات و آنتی اکسیدان ها می باشد. ماست موسیر سرشار از ویتامین C و A و همچنین کلسیم، فسفر و منیزیم است که باعث تقویت و افزایش رشد استخوان های نوزادان و کودکان می شود. مقادیر بالای فولات موجود در ماست و موسیر برای سلامتی زنان باردار و جلوگیری از نقایص عصبی در جنین مفید می باشد.

طعم تند موسیر را نیز می توان با ترکیب کردن آن با ماست متعادل کرد. به طور مثال در این راستا می توان به کوئرستین، کمپفرول و سایر آنتیاکسیدانهای گوگرددار اشاره کرد. موسیر سرشار از ویتامینC، پتاسیم، فیبر، اسید فولیک،کلسیم و آهن است و منبع خوبی از پروتئین محسوب می شود، بنابراین یک سبزی مفید برای سبزی خواران می باشد. به طور کلی یک لیوان ماست کم چرب (۲۵۴ گرم) ، حاوی ۱۵۵ کیلو کالری انرژی ، ۱۳ گرم پروتئین ، ۱۲گرم کربوهیدرات و ۳/۸ گرم چربی است که البته میزان چربی آن به شیر اولیه بستگی دارد . جالب است بدانید که موسیر از لحاظ مواد معدنی از پیاز غنی تر است و خواص آن نیز قاعدتاً بیشتر خواهد بود. مصرف ماست برای افراد لاغر با مزاج گرم و خشک مناسب و اثر دارویی دارد ولی در افراد با مزاج سرد و تر ممکن است باعث بروز علامات نامطلوبی شود. در برخی از مواقع ممکن است شیر به میکروبهای بیماری زا همچون میکروب سل و تب مالت آلوده باشد و از آنجاییکه برای تهیه سرشیر، شیر با حرارت ملایم جوشانده میشود، این میکروبها همچنان در شیر باقی میمانند.

این گیاه خواص بسیار زیادی دارد و در تهیۀ برخی خوراکی ها همانند ماست موسیر و ترشیجات استفاده می شود. موسیر همانند سیر یکی از چاشنی های محبوب ایرانی است. در نتیجه برای کسانی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند بسیار مفید است و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد. روز بعد آب اون رو تخلیه می کنیم و قسمتهای زائد موسیرها رو جدا می کنیم و دور می کنیم و باقی رو با کارد خوب ریز می کنیم. بهتر اینه که ماست موسیر یک روز دیگه توی یخچال بمونه. در تولید این محصول از گرانول موسیر پاستوریزه با بهترین کیفیت استفاده شده است که با ایجاد طعم ملایم و بافت ویژه بدون هیچگونه بوی آزار دهنده، تجربه لذت بخشی را ایجاد می کند. در میان شیرآلات آشپزخانه کی دبلیو سی، بیشترین محصولات اختصاص به شیرآلات شاوری دارد و مشتریان با هر سلیقه ای میتوانند به بهترین شیرآلات ظرفشویی شلنگدار دسترسی داشته باشند. شما در محصولات کی دبلیو سی، هر سه نوع آبکاری را مشاهده خواهید نمود. ما در این مقاله از سایت کوکا روش تهیه ماست و موسیر در خانه را به شما آموزش می دهیم.

درست کردن ماست موسیر در خانه نیز بسیار آسان است. برای درست کردن ماست خانگی با شیر ابتدا باید در یک قابلمه تمیز شیر را بجوشانید. اگر موسیر خشک شده استفاده می کنید باید آن ها را یک شب در آب جوش بخیسانید تا نرم شوند و روز بعد آن ها را تمیز کنید و به مدت 1-2 ساعت خوب بپزید تا نرم شود. اگر برای تهیه ماست و موسیر از موسیر تازه استفاده میکنید، ابتدا باید موسیر ها را کاملا تمیز کنید، سپس خرد کرده و 1 ساعت در آب بخیسانید. موسیر های نرم شده را ساطوری کرده و درون ماست بریزید ( می توانید از ماست چکیده برای تهیه ماست و موسیر استفاده کنید )، سپس نمک و فلفل را اضافه کرده و برای دو تا سه روز در یخچال بگذارید تا خوب با هم ترکیب شده و جا بیفتد و ماست خوش طعم شود. سپس با اضافه شدن آنزیم مایه پنیر (Rennet) یا یک جایگزین (مانند اسید استیک یا سرکه) دلمه میشود و شیر بستهشده و آب پنیر بهدست میآید. اين نظريه وجود دارد كه افزايش مصرف ماست، به خصوص در افراد داراي اختلال ايمني (مانند افراد مسن)، پاسخ ايمني و مقاومت به بيماريهاي مرتبط با آن را افزايش ميدهد.

دیدگاهتان را بنویسید